Thursday 28 August 2014

Vasta käytössä sen huomaa...

Joko se toimii tai sitten ei

Opin taas hieman millaisista vaatteista pidän.

Kun vähensin käyttövaatteiden määrää vain niihin, joita oikeasti käytän, huomasin pian yhden yksityiskohdan tökkivän.

Nimittäin kuvan paidan selkämyksen.



Vaikka kuinka olen tykästynyt mummolantapettimaiseen kuvioon, reiluun pituuteen ja selän pitsiyksityiskohtiin, niin aina paitaa päällelaittaessani ärsyynnyn sen hartian ja olkapäiden seudusta.

Hartioiden muotokieli ei mielestäni ole imarteleva päälläni, ja kun tajusin turhautumisen johtuvan siitä etten halua paljastaa kainaloitani ja hartioitani aivan niin paljon, tajusin myös hieman millainen tyyli saa minut voimaan paremmin. 

Olkapään paljastavia paitoja on mukava käyttää, mutta vain jos ne loppuvat siihen mistä hihat yleensä alkavat. Pikälle selän puolelle kaulaa kohti jatkuvat leikkaukset pakottavavat pukemaan alle jotain peittävämpää.


Kun säät tästä viilenevät ja paita jää tauolle, niin katsoaan saisinko aikaiseksi muokata sitä jotenkin. Mielessä on pyörinyt ajatus, että tuon mustan pitsiosan osuutta voisi jatkaa hieman pidemmälle, jotta paidasta saisi edes hieman peittävämmän. 

Ajatus ja etenkin toteutustapa vaatii vielä hieman jatkokehittelyä.

Ideoita?



2 comments :

  1. Huomaan myös, että niukka vaatekaappi saa kiinnittämään yksityiskohtiin ja vaatteiden huoltoon ja korjaamiseen PALJON entistä enemmän huomiota. Sehän on tietty vain hyvä asia.
    Haluan nähdä lopputuloksen, jos keksit, miten paitaasi tuunaisit. Pitsilisäys kuulostaa lupaavalta (joskin vaatii jonkin verran taitoa onnistuakseen, mä en ehkä kykenisi!).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos!

      Pieniä yksityiskohtia tarkastellessa alkaa myös hahmottua, miksi oikein missään vaatteissa ei joskus tunne oloaan 100% säkenöiväksi. Sitten kun homma kertautuu suuremman vaatevaraston ja entistä monipuolisemmin puutteellisten vaatteiden kanssa, niin katastrofin ainekset on kasassa!

      Mutta siksi toisaalta vähien vaatteiden kanssa pyöriminen on niin ihanaa. Kun huomaa jonkin yksityiskohdan, joka ei aivan toimi, niin on paljon pienempi kynnys tarttua neulaan ja lankaan ja tehdä asialle jotain eikä vain ottaa kaapista ne seuraavat housut samalla kun korjattavat vaan tunkee jonnekin pois silmistä odottamaan...

      Tuunaukseen paita päätyy, ei mitään epäilystä :)
      Pyörittelen vain ensin rauhassa vaihtoehtoja lyhyemmäksi paidaksi tekemisen ja lisäyksien välillä ;)

      Delete