Thursday 3 July 2014

Paitoja puolison paidoista muokkausompelulla

Vaikka olen pyrkinyt vähentämään vaatteiden määrää vain sellaisiin vaatteisiin, jotka a) sopivat tai ovat muunnettavissa sopiviksi ja joita b) tykkään käyttää ja c) oikeasti nykyään käytän, en voinut vastustaa kiusausta haalia itselleni hieman käsityö- ja muokkausompelumateriaalia puolisoni karsiessa omaa vaatekaappiaan vastaavilla kriteereillä.

En vain voinut sallia laadukkaalta tuntuvien denim-paitojen poistuvan huushollistamme samalla, kun olin jo pitkään katseskellut itselleni vastaavanlaisia, yhtä laadukkaan oloisia ja käytännön yksityiskohtia myöten huolellisesti suunniteltuja paitoja.

Pari askelta taaksepäin tavara- ja vaatevuorien hillitsemisessä, mutta kyllä se on sen arvoistakin.

denim paidan muodistus muokkaus - ennen ja jälkeen
Paitoja oli kaksi lähes identtistä: lyhythihaisia, paksuhkommasta denimkankaasta tehtyjä, edestä jämäköillä neppareilla suljettavia paitoja. Aikoinaan hankittu kahdessa värissä vain sen takia, kun malli, laatu ja hinta sattuivat kohdalleen.

Mutta nyt ne olivat poistumassa taloudestamme yllämainitun kohdan a) vuoksi.

Minulle ainoa pieni ongelma paidoissa oli niiden istuvuus, erityisesti keuhkoista alaspäin.

ennen muokkausompelua


Paitojen muokkausprosessi itsessään oli yksinkertainen, sillä paidoissa oli takana jo valmiiksi kaksi muotolaskosta. Ei tarvinnut kuin ottaa näistä laskoksista hieman lisää kangasta sisään. Oikeaan vyötärökokoon nuppineuloittaminen onnistui helposti, kun sain hieman apua.

nuppineuloitus

Oikeaa istuvuutta tai silti hieman hakea. Nuppineulat eivät jostain syystä tuntuneet antavan aivan oikeaa mitoitusta, ja omplelin sentti kerrallaan lisää kangasta sisään, aina vain ylempää hartioista. Muutaman yrityksen ja erehdyksen jälkeen paidassa olikin jo muutama ommel, ja alunperin muutaman kymmenen sentin pituinen muotolaskos ulottui hartiakappaleeseen asti.

prosessivaiheita

Lopputulokseen olen tyytyväinen: paksu ja laadukas denim-paita, jollaista olin jo kauan katsellut kaupoista ja kirppareista "sillä silmällä", jos täydellinen yksilö olisi sattunut tulemaan vastaan. Nyt sain kuitenkin ilman rahallista panostusta itselleni sopivat paidat, joiden väristä, materiaalista, napituksesta ja tyylistä pidän. Ainoa haittapuoli on se, että napitus on ns. väärin päin ja joudun käyttämään aivojani ja koordinoimaan napituksen hieman toisella lailla kuin muiden paitojeni kanssa. Muutoin muokkausompelua helpoimmillaan!

muodistusmuokkaus ennen ja jälkeen




No comments :

Post a Comment