Thursday 27 February 2014

Ennen unelmien vaatekaappia: Omien tyylien kartoitus

Paras vinkki, minkä viime aikoina olen vaatemäärän hallintaan saanut, löytyy vaateoppaasta nimeltä Hyvän mielen vaatekaappi. Nimittäin: unelmien vaatekaapin sisältöä ja vaatteiden määrää, laatua tai yhdisteltävyyttä mietittäessä on ensin tärkeää määrittää oma tyyli - tai tyylit.

Yleisin jaottelu on varmasti työpukeutumisen ja arkipukeutumisen välillä. Toimivaa sinänsä, varsinkin jos siistissä toimistotyössä tarvittavia vaatteita voi helposti yhdistellä arkivaatteisiin.

Mutta, yksi iso mutta.
Kenelle riittää jaottelu rentoihin vaatteisiin ja siisteihin työvaatteisiin? Itse ainakin haluan pukeutua vapaa-ajallani sekä rennosti että silloin tällöin siististi ja tyylikkäästä, jopa erityisen naisellisesti ja hiukkasen hupsustikin. Oma lukunsa ovat pienimuotoiset hienommat tilaisuudet, ja sitten toisaalta taas häät ja hautajaiset...

Oman tyylini analysoin seuraavan nelikentän mukaisesti:
Vakuuttava - tyylikäs (eli chic) - hupsu - arkirento

Vakuuttava
Työhön liittyvä pukeutuminen ja työedustus. Pitää sisällään sekä toimistossa että toimiston ulkopuolella tapahtuvaa työskentelyä ja tapaamisia. Sekä kesäisin että talvisin.

Tyylikäs chic
Naisellinen puoli pukeutumisessa, joka on hiukan liian näyttävää arkitoimistoon tai tapaamisiin. Hameenhelmoja, yksinkertaista romantiikkaa, naisellisuutta. Rennompiin työpäiviin, hienosteluhetkiin, pieniin juhliin ja treffeille.

Hupsu
Myös otsikolla toisen todellisuuden ideaaliminäni vaatteet. Niihin tilanteisiin, jossa pukeutumiseen saa huumoristisesti panostaa, eikä tarvitse pukeutua ulkoa määritellyn kaavan mukaan. Vapaapäivät kaupungilla tai kavereiden kanssa, sukulointireissut.

Arkirento
Talvisin villapaita, päällivillapaita ja arkiset housut tai shortsit. Niiihin vapaapäiviin, kun ei jaksa panostaa ja haluaa napata helpon vaihtoehdon päälle. Myös kodin ulkopuoliseen käyttöön soveltuva.

Jäsenneltynä vaatetarpeet vaikuttavat hiukan oudoilta: tarvitseeko esimerkiksi olla sekä tyylikäs että hupsu, jos molempiin haluaa panostaa lähinnä vapaa-aikana ja silloin kun on jotain suurempia syitä pukeutua.
Tosin Hupsut vaatteet menevät osittain myös Arkirento-kategorian alle, samoin kuin osa Tyylikkäista ja naisellisista sopivat myös Vakuuttavaan työpukeutumiseen.
Kyseessä onkin siis lista pukeutumistavoitteista, jotka saan kasaan eri osista (ts. vaatteista).
Itse vaatteet taas sopinevat mahdollisimman moneen kategoriana.


No comments :

Post a Comment